Golf & Country Club Winge

Robbrecht en Daem architecten
Projectleider landschap (medewerker ontwerp, verantwoordelijk plantenkeuze, werfopvolging)

Voor het nieuwe golfclubhuis moesten er veel parkeerplaatsen voorzien worden en tegelijk aansluiting gemaakt worden met het prachtige achterliggende landschap. Ook was het uitgangspunt om de straatriolering niet extra te belasten en dus ook de diepte van de grondwatertafel in stand te houden.
Door te werken met waterdoorlatende betonklinkers, gestabiliseerde halfverharding en ondiepe pannes die functioneren als wadi, wordt het water zo veel mogelijk geïnfiltreerd. Ook goed voor de grondwatertafel. De wadi’s zijn brede zones ingezaaid met streekeigen bloemrijk grasland. De glooiende hagen luiden de start in van het coulissenlandschap. Wit bloeiende bomen zorgen voor een vrolijk geheel.