The Waves Oostende

ism. B2Ai
opdrachtgever Vastgoedgroep Degroote

De site is, zoals beschreven, gelegen op een bijzondere plek en niet in het minst op landschappelijk niveau. Deze unieke positie wordt uitgespeeld binnen het ontwerp van deze site. Het hogere gelegen gedeelte sluit aan qua vormgeving en sfeer bij de groene Wellingtonbaan.

Groene stippen bevinden zich hoofdzakelijk langs de Troonstraat. Daardoor vormen deze hier tezamen een boulevard en door zijn vormgeving een aankondiging en aantrekking van het plein.
Iets kleinere stippen, uitgewerkt in zacht gele natuursteen, zorgen voor begeleiding richting de toegangen en een verbijzondering.
Met het hoogteverschil tussen het strand/plein gedeelte en het grasland wordt gespeeld waardoor de aantrekking nog verhoogd.

In het uiterst Oostelijk deel wordt de wandeling richting uitkijkpunt benadrukt door een pad die duidelijk eindigt waardoor het leesbaar is voor de bezoeker dat de publieke ruimte hier eindigt. Bij het Oostelijk plein wordt een uitstulping van het gras voorzien waardoor er een ligweide ontstaat.
Het meest Westelijk deel wordt stevig beplant waardoor een stevige landschappelijke doorsteek ontstaat.

Het geheel zorgt voor een vrolijke publieke ruimte die zich differentieert binnen Oostende en tegelijk aansluiting zoekt bij de aanpalende (landschap)structuren, de groene Wellingtonbaan, de Troonstraat en het strand met de zee.